Realigro.rs je prvi svetski pretraživač nekretnina gde možete da pronađete oglase za prodaju kuća u Iowa

Некретнина за продају у Иови

Ајова у Америци на северу граничи држава Минесота, на западу Небраска и Јужна Дакота, на југу Миссоури, а на истоку Висцонсин и Иллиноис.

Када неко тражи некретнине за продају у Иови, оно што он замишља су вероватно пшенична поља, у ствари држава Хавкеие има неку од најбогатијих земаља у земљи, што је чини пољопривредном електраном. Са преко 30 милиона хектара пољопривредног земљишта и преко 92,000 фарми, Ајова води земљу у производњи кукуруза, соје, свињетине и јаја. Још импресивнија је чињеница да фармер из Иове снабдева у просеку 154 људи широм света, а држава обезбеђује 7% хране у земљи.

Оно што можда не знате је да је пољопривреда у Иови такође уско повезана са економијом зелене енергије, с обзиром да је држава број један у производњи обновљивих горива, етанола и биодизела и број један у коришћењу електричне енергије коју производи ветар за пољопривреду 28%. Ипак, упркос овим подацима, врхунски производи укључују машине као што су трактори, произведени метали, укључујући авионе, делове мотора и прерађену храну.

Иова је боравила у податковним центрима за Мицрософт, Гоогле и ИБМ, и има више од 76.000 запослених у технологији, а Иова економија је разноврснија него што се може мислити.

Смештена у америчком "Хеартланду", Иова је окружена двема највећим националним рекама: Миссиссиппи на истоку и Миссоури на западу. Граничи са шест држава на Средњем западу: Минесота, Висконсин, Илиноис, Мисури, Небраска и Јужна Дакота. У погледу величине, Ајова се налази на 26. месту у земљи по територијалном подручју и 30. по броју становника, са нешто више од 3 милиона људи. На образовном фронту, више од 90% Ајове је завршило средњу школу, постављајући је

Цене некретнина за продају у Иови варирају у зависности од тога где желите да живите. Град Иова је један од најскупљих градова. Његова богатија приградска четврт, Свисхер, има највишу просјечну вриједност куће у држави. Иова, као и свако друго тржиште некретнина, је непредвидљива и лако може да плута месечно, недељно или чак свакодневно.

Држава је погођена оскудицом имовине за продају у Иови по приступачним цијенама. Иако верују да ће се повећањем понуде током године почети попуштати просјечна цијена имовине, али ће укупна понуда у цјелини и даље недостајати оно што је потребно. Стопа раста кућа у 2017. години износила је 6%. Међутим, овај број ће се смањити ако се остваре прогнозе стручњака. Чини се да ће 2018. године цијене некретнина за продају у Иови порасти за 4%. Повећање каматних стопа на тржишту некретнина у Иови је прогноза која није нова. Сваке године се чини да ова процјена проналази мјесто са стручњацима. Међутим, чини се да би то могло постати стварност за 2018. годину.

Иако не постоји гаранција да ће потражња за стамбеним простором задовољити потражњу за наредну годину, чини се да би се цијене могле стабилизирати. То значи добре ствари за групе најновијих купаца на тржишту.

Иако се не може поредити са другим великим градовима као што је Сеаттле, Дес Моинес има релативно јаку економију и град у којем многи купци који траже некретнине за продају у Иови. Пошто је Дес Моинес добро место за покретање бизниса, дошло је до прилива људи и нуди ниво удобности становања који се не може наћи у другим деловима САД-а. Уопштено говорећи, тржиште некретнина у Дес Моинесу у Иови, иако не ради тако добро као у другим дијеловима земље, је врло брзо.

Цедар Рапидс је већи град средње величине који се налази у држави Иова. С популацијом од 131.127 људи и 28 конститутивних четврти, Цедар Рапидс је друга највећа заједница у Иови и добро је мјесто за тражење некретнина за продају у Иови.

Цене кућа у Цедар Рапидс-у су солидно испод националног просека. Стопе процене за куће Цедар Рапидс су изнад просека у последњих десет година.

Једна веома важна ствар коју треба имати на уму је да су то просјечне стопе апресијације за град. Појединачне четврти у Цедар Рапидсу се разликују по својим инвестиционим потенцијалима, понекад много.

Mapa, kretanje cena i statistika

Srodne nekretnine

Cod. 9552

Prodaja Засебна кућа, Iowa, Adair County, Des Moines, Des Moines

12,562,094.99RSD
Prodaja
Засебна кућа

114 m²
....
UNAVAILABLE
Mapa, kretanje cena i statistika
 
 
2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Podešavanja

    Za bolje korišćenje Realigro sajta, podesite podešavanja za jezik, valutu, kvadratnih metara ili ha ft

    Cет сада Не приказуј поново
BB